lauantai 26. lokakuuta 2013

Meriharakat

Susan Fletcher.  Sisaruussuhteen kuvaus on hämmentävä ja kaunis.  Isosisko Moira havahtuu pikkusiskonsa Amyn tärkeyteen vasta kun pikkusisko makaa koomassa.  Hän käy istumassa Amyn sairaalavuoteen vieressä kerien auki omaa elämäänsä.
 
Moira on elänyt katkeruudessa omaa elämäänsä.  Hän ei olisi halunnut Amya lainkaan perheen elämään.  Älykkäänä hänet on lähetetty sisäoppilaitokseen stipendin turvin.  Moira ei olisi halunnut lähteä merenrannasta sisämaahan.  Elämä jotenkin särkyy.  Hän ei tunne olevansa haluttu.
 
Sisäänpäin kääntyminen ei estä Raymondia rakastumasta arvoitukselliseen Moiraan.  Moira epäilee koko ajan kaiken kestävyyttä.  Hän sulkee perheen ja kaikki muutkin ihmiset ulkopuolelle.
 
Tällaista tapahtuu kaikenaikaa todellisessakin elämässä.  Kukaan ei voi päättää toisen elämästä ja mitä hän tekee sillä.  Lastakin voi vain ohjata oikeaan suuntaan.  Hän tekee omat päätöksensä heti kun pystyy siihen.  Elämä on valintoja. 
 
Kirja oli mielenkiintoinen kuvaus englantilaisesta koulumaailmasta.  Sisäoppilaitoksia on muuallakin.  Sisäoppilaitoksissa on vahvimman laki.  Opettajat eivät pysty olemaan koko aikaa läsnä.  On yöt ja päivät.    Suomalaisissakin kouluissa on omat vaikeutensa.  Koti on lähellä, voi ainakin yrittää pysyä mukana lastensa maailmassa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.