sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kadonnut joki

Stephen Booth.  Dekkarilinjalla taas ollaan.  Sattuman kautta konstaapeli Ben Cooper törmää rikokseen.  Pelastaessaan pientä tyttöä hän aavistelee, ettei kaikki ole kunnossa.  Hän tutustuu perheeseen ja salaisuuksiin.  Tässä kirjassa on oikeastaan kaksi rikoskertomusta samaan aikaan.  Toisessa ylikonstaapeli Diane Fry selvittelee omaan menneisyyteensä kuuluuvaa rikosta itseään kohtaan.  Päähenkilöillä on omat ongelmansa henkilökohtaisessa elämässään.  Niistä johtuvat ajatuksenkulut vaikuttavat rikosten selvittelyyn.
 
Mielestäni tämä kirja oli jotenkin hidastempoinen.  Voisin kuvitella tästä tehtävää rikosjuttua televisioon.  Siinä se toimisi paremmin.  Voi olla,että se on jo tehtykin.  Televisiossa näkisi ihmisten ilmeistä ja toimimisesta paremmin missä ollaan menossa. 
 
Kirja on enemmänkin kaunokirjallisuuteen kuin dekkarimaailmaan kuuluva.  Raja on tietenkin häilyvä, eikä aina voi tietää mihin gategoriaan kirjailija on kirjan tarkoittanut. 
 
Stephen Booth on kokenut kirjailija.  Tämä kirja on häneltä seitsemäs suomennos.  Alunperin toimittajana työskennellyt Booth rohkaistui ensimmäisen kirjansa menestyksen myötä heittäytymään vapaaksi kirjailijaksi.  Se jo kertoo hänen olevan suosittu.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.