torstai 6. maaliskuuta 2014

Tulikivi

Kirjailijakaksikko Preston ja Child.  FBI:n mies Pendergast on jälleen vauhdissa.  Hän saa apurikseen ylikonstaapeli Vincent D´Agostan.  Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää.  Outoja murhia tapahtuu.  Paholainenkin mainitaan.  Matka vie kartanoista linnoihin.  Long Islandilta Firenzeen.
 
En tiedä miten kirjailijat käytännössä hoitavat kirjoittamisen, jatkaako toinen siitä mihin toinen on loptettanut.  Miten he pystyvät kirjoittamaan siten, että ei voi nähdä rajaa.  Kirjoittaminen käy kuin yhtenä miehenä.
 
Ensimmäinen murha tapahtuu Long Islandilla.  Taidekriitikko Jeremy Groven ruumis on palanut sisältä päin.  Teko on, joko paholaisen työtä tai murhaaja on keksinyt pirullisen tavan murhata ihmisiä.  Teko herättää pelkoja ja saa paikalliset ylimaallisiin tekoihin uskovat ihmiset kerääntymään paikalle.
 
Mahtaako tämä olla Pendergastin viimeinen ratkaistu rikos.  Kirja jää kohtaan, joka kutkuttaa lukemaan seuraavan kirjan. 
 
Ihailen tarinankertojia, jotka pystyvät pitämään lukijan otteessaan.  Tämä kirja on niin paksu, ettei sitä jaksaisi lukea jos se ei kiinnostaisi.  Kirjailijat ovat löytäneet tavan tehdä se. 
 
Dekkaria ei voi kovin paljon selostaa, juonen kulku paljastuu jos siitä kertoo liikaa.  Lukijan on itse saatava lukea ja jännittää.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.