tiistai 17. kesäkuuta 2014

Sementtipuutarha

Ian McEvan.  Sementtipuutarha on hämmentävä kirja.  Mitä tapahtuu kun lapset joutuvat ottamaan liikaa vastuuta itsestään ja nuoremmista sisaruksistaan.  Ei ole käskijää ja vastuunkantajaa, puhumattakaan huolien kuntelijasta.
 
Ensin kuolee isä, joka ei eläessäänkään ollut kyvykäs huolehtimaan perheestään.  Äitikin sairastuu.  Vanhin tytär yrittää olla äitinä ja huolehtijana.  Hän on lapsi itsekin.  He eivät ymmärrä mitä pitäisi tehdä, he yrittävät vain selviytyä.  Vaikeat asiat yritetään peittää ja salata.  Murrosikäiset lapset eivät tule toimeen yksin, kun omassa kasvamisessa aikuisiksi on tarpeeksi haastetta.
 
Henkisesti tilanne on aika sairas.  Ei ole ketään, joka puuttuisi asiaan, ennen kuin on liian myöhäistä.  Miten he siitä selviävät jää sumun peittoon ja jokaisen lukijan arveltavaksi.  Kenties näin on parempi.
 
Ian McEvanin esikoisromaani toi kirjailijakartalle loistavan kirjailijan, joka on tehnyt hienoa uraa.  Tämä kirja on suomennettu ensimmäisen kerran 1980. 
 

Ian McEwan

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ian McEwan.
Ian McEwan (s. 21. kesäkuuta 1948, Aldershot) on englantilainen kirjailija. Hän syntyi Englannissa ja vietti suuren osan lapsuudestaan Itä-Aasiassa, Saksassa ja Pohjois-Afrikassa, mihin hänen isänsä, skottilainen upseeri David McEwan, oli sijoitettu.[1] Hän opiskeli Sussexin ja East Anglian yliopistoissa ja valmistui ensimmäisenä Malcolm Bradburyn uraauurtaneesta luovan kirjoittamisen koulutusohjelmasta.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.