tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kuolleiden kirja

Kirjoittajapari Preston ja Child jatkavat Pendercast-sarjaa.  Kirja oli jotenkin vaisu muihin saman sarjan kirjoihin verrattuna.  Johtuiko sitten siitä, että Pendercast astui aika myöhään parrasvaloihin.  Hän oli joutunut vankilaan syytettynä veljensä tekemistä murhista.  Kesti aikansa ennenkuin hänet saatiin vapautettua.
 
Kirjassa kyllä tapahtuu paljon.  Museo on jälleen pääpaikka tapahtumissa.  Pendercast pääsee mukaan, mutta veli ja Pendercastin holhokki hoitavat kaksintaistelun.  Jokohan nyt saatiin pirullinen veli poistettua, vai onko luvassa ihmepelastuminen seuraavassa kirjassa. 
 
On tietenkin vaikea rakentaa draaman jatkumoa jos ei mitään suurta siirtoa tehdä.  Kirja on paksu, mutta helppo lukuinen.  ei ole mitään vaikeutta saada kirjaa luetuksi.  Monesti ohuemmassa teoksessa on tekemistä.  Toiset vaan osaavat kirjoittaa sujuvampaa tekstiä ja tarinankerrontaa kuin toiset.
 
Rikoskirjat alkavat muistuttaa elokuvan kerrontaa aina vain enemmän.  Päähenkilöt ovat supersankareita, jotka selviävät hengissä lähes mistä vain.  En ole varma onko se parempi kuin tavallinen haavoittuva ihminen.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.