tiistai 8. heinäkuuta 2014

Tervehdin teitä kevätsukkahousuilla

Sinikka Nopolan tekstejä on aina mukava lukea.  Ne ovat ajankohtaisia näin myöhemminkin.  Kirja on painettu 2001 ja ne ovat tekstejä jotka ovat ilmestyneet Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä.  Kirjailija on tarkkailija, joka keräilee ihmistyyppejä ja tapahtumia kirjoituksiinsa.
 
Naisen elämän kaikki koukerot ja ajatukset ovat kerrottuina monimutkaisia tapahtumia.  Voisivat nämä tapahtua yhtä hyvin myös miehelle.  Tosin en voisi ajatella miehen ajattelevan: Miten hiusten väri vaikuttaa käyttäytymiseemme.  Tai miksei, blondejahan aina nauretaan. 
 
Nopola naureskelee itse itselleen ja hämäläisyydelleen.  Jutunjuurta on välillä vaikea keksiä jos on joku määräaika, mihin mennessä se on tehtävä.  Hänen jutunkehittelynsä voi melkein nähdä mielessään.  On varmaan joku sanonta tai pieni tapahtuma, mistä hän lähtee kehittelemään juttua.  Ihan mukavasti nämä toimivat kirjanakin.
 
Sinikka Nopola on sisarensa Tiina Nopolan kanssa monesti palkittu lastenromaaneistaan.  Risto Räppääjä ja Heinähattu ja Vilttitossu sarjat ovat uponneet lapsiin ihan mukavasti. 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.