tiistai 12. elokuuta 2014

Jonnekin pois

Lionel Shiver.  Sitten kun-elämä.  Sitä se on monelle meistä.  Halu mennä jonnekin parempaan paikkaan.  Missä se on, sitä ei monikaan osaisi sanoa.  Shiver kirjoittaa miehestä, joka kerää rahaa, parempaan paikkaan menoa varten.  He tekevät perheenä testausmatkoja.  Aina löytyy joku virhe tai vika, minkä takia paikka ei kelpaa.  Kunnes miehen vaimo sairastuu vakavasti.  Vaimon parempi paikka ei ole pitkään aikaan ollut siellä, mihin mies on tähdännyt. 
 
Sairauksien ja muiden vaikeuksien keskeltä haluaa pois, mutta asioiden ollessa suhteellisen hyvin, syy löytyy pään sisältä.  Ei ole henkisesti hyvä olla.
 
Shiver osaa pitää lukijasta kiinni.  Pitkähkö kirja on luettava loppuun vaikka pätkä kerrallaan.  Salaisuuksia paljastuu pikkuhiljaa, mikä pitää otteessaan.
 
Päähenkilö Shep on kiltti, uhrautuva mies, jonka rahasäästöille on pyrkijöitä.  Vaimon sairaus kuluttaa toiseen elämään varattuja rahoja.  Sisko kuppaa rahoja julkeasti.  Kavereita riittää kun on rahaa ja niille antaja.  Shepin paras kaveri Jackson Burdina ei pyydä rahaa, eikä osaa pyytää apuakaan.  Hän tekee oman ratkaisunsa parempaan elämään.
 
Pidän onnellisista lopuista jos se sopii tarinaan.  Kaikkien ongelmien keskeltä Ship löytää onnensaarensa Pemban.  Siellä on hyvä olla.  Siihen on hyvä lopettaa.
 
 
Shiver on kirjoittanut myös kirjan Poikani Kevin, joka voitti Orange Prize for Fiction - kirjallisuuspalkinnon vuonna 2005.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.