torstai 9. lokakuuta 2014

Elämä elämältä

Kate Atkinson.  Kirja on monta kirjaa yksissä kansissa.  Tarina alkaa aina uudestaan.  Elämä on sattumien summa.  Entäs jos olisikin tapahtunut toisin, minkälainen elämä olisi silloin.
 
Päähenkilönä on Ursula Todd ja hänen perheensä.  Ursula on kuolla synnytyksessä. Jos hän olisi kuollut elämä olisi jäänyt elämättä.  Perheen elämä olisi ollut erilaista.  Elettävää, mutta erilaista.  Ursula on erikoinen ihminen.  Toiset muistelevat mennyttä aikaa, hän muistelee tulevaisuutta.  Ei niinkään ennusta sitä, vaan hän elää sen.
 
Sota-aikana tapahtuu paljon ikäviä asioita.  Ursula on suurissakin asioissa mukana.  Minkälainen maailma olisi jos Hitlerin salamurha olisi onnistunut.  Olisiko jostain noussut toinen diktaattori?  Varmasti olisi.  Heitä on aina ollut ja tulee olemaan.  Ihmiset eivät koskaan opi. 
 
Aioin välillä lopettaa lukemisen kun toisinaan oltiin menneessä, välillä tulevassa.  Koskaan ei tiennyt mitä seuraavassa luvussa tulee tapahtumaan.  Ehkä siinä piili se viehätys.  Elämä on uusia tapahtumia täynnä, miksei kirjakin voisi olla jatkuvasti uusiutuva. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.