keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Takana puhumisen taito

Anna-Leena Härkönen.  Kaikkia joskus ottaa päähän, vituttaa, toivoo jollekin jotain pahaa tai ajattelee toisesta ilkeitä.  Silloin voi ottaa käteensä tämän kirjan ja lukea miten sen voi tehdä.  Ei tarvitse välttämättä loukata ketään vaan voi kiukutella itsekseen.  Huonon palvelun voi jättää taakseen, ei käy enää paikassa jossa saa huonoa palvelua.
 
Härkönen osaa maukkaasti kertoa tilanteita, kun ottaa pattiin.  Jokainen ihminen puhuu takanapäin jostain asiasta tai ihmisestä.  Hyvää harvemmin puhutaan.  Edessäpäin voi kiitellä, mutta harvempi haukkuu.  "Totta hitossa ihmisestä puhuu takanapäin eri tavalla, jo aivan eri nuotilla, kuin edessä." Kirjoittaa Härkönen. 
 
Jutut ovat lyhyitä ja ytimekkäitä.  En tiedä onko ne joskus julkaistu lehdissä vai onko ne kirjoitettu suoraan kirjaksi.  Ehkä Anna-Leena Härkönen on kerännyt ne kansioistaan.  Ehkä hän on kirjoittanut jutun aina kun on tapahtunut jotain mieleen painuvaa. 
 
Tarinoista saa siitä hyvän mielen, kun huomaa joistakin kirjoituksista ajatelleensa juuri noin.  He ovat pyhimyksiä, jotka eivät koskaan ajattele pahaa kenestäkään.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.