tiistai 30. joulukuuta 2014

Pimeyden kaikki värit

Peter Robinson.  En tiedä kumpi tuli ensin tv-sarja vai kirjat.  Näen kuitenkin silmissäni ylikomisario Alan Banksin hahmon, joka ei ihan vastaa kirjan antamaa kuvaa.  Komisario Annie Cabbot on myös mukana.  Selvittelyssä on kaksi aivan erilaista rikostapahtumaa.  Murha on tapahtunut kummassakin, totta kai, ja murhaajat ovat alusta asti melkein selvillä.  Osanottajat  ovat eri yhteiskuntaluokkaa.  Pikkurikollisten välien selvittely ja kulttuuripiireissä tapahtunut murha ja itsemurha, molemmat yhtä sekavia.  Kulttuuripiireissä tapahtuneeseen näyttää sekaantuneen myös tiedustelu - ja vakoojaosasto.
 
Alan Banks on kovilla, kun toista rikosta ei saisi selvittää ollenkaan.  Häntä painostetaan ylhäältä päin ja siihen Banks ei suostu.  Viattomat kärsivät selvittelystä, myös Banks itse.
 
Irtonaisia langanpäitä etsitään välillä turhan pitkään.  Toisinaan turhautuu lukemiseen.  Eikö se nyt lopu.  Viimeisillä sivuilla tulee vielä yllätyksiä, ei niin hyviä.
 
Salaisuuksia pidetään salassapidon ja tapojen vuoksi.  Ei niistä hyödy juuri kukaan, ei oikeassa elämässä, eikä kirjassa. 
 
Kyllä muutama dekkari pitää lukea vuoden aikana.  Ne ovat hyvää viihdettä jos eivät muuta. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.