torstai 8. tammikuuta 2015

Sateessa ja tuiskussa

Leena Kirstinä, Kirsi Kunnas.  Kirsti Kunnaksen elämäkerta ja kirjailijan ura.  Kirjailija Kirsi Kunnas on ollut moneen taipuva henkilö.  Kirjasta saa kuvan työteliäästä, vaatimattomasta, mutta omaa tietään ja omista ajatuksistaan kiinni pitävä nainen.  Hän on runoillaan ilahduttanut ihmisiä vauvasta vaariin.
 
Minä tutustuin hänen runoihinsa jo lapsena.  Aarteiden kirja-sarja, jossa on Kunnaksen suomennoksia.  Hän pystyy käsittelemään suomenkieltä hersyvällä ja notkealla tavalla.  Varsinkin lapsille suunnatut kirjat ovat Suomessa huippusuosittuja.
 
Tämä elämäkerta pysytteleekin enemmän kirjailijakuvauksena.  Henkilökohtaisemmat tapaukset ovat jääneet syrjemmälle.  Ainoastaan nuoruuden sairaskertomus kerrotaan ja sotalottana olo. 
 
Toisinaan kerronta oli mielestäni listanomaista.  Mihin kaikkeen Kunnas on osallistunut.  Se tuntuu hengästyttävältä.  Tämä onkin enemmän kirjailijakronikka.  Kenties se oli tarkoituskin, ei päästetä liian lähelle.  Jos hän olisi kirjoittanut tämän itse, se olisi toisenlainen.  Kirsi Kunnas ei halunnut siihen ryhtyä.  Hyvä oli, että tämä on kirjoitettu.
 
Kirsi Kunnaksen elämäntarina löytyy hänen runoistaan.  Runot jatkavat jokaisen runoutta rakastavan lapsen ja aikuisen mielissä kulkuaan unohtumattomina ja rakkaina.
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.