lauantai 31. tammikuuta 2015

Väliaikainen

Rosa Liksom.  Taattua ja tuttua Liksomia.  Kyse on ihmisistä, joilta voi jäädä kaikki kesken.  Ihmisistä, joille koira on tärkeämpi kuin ihmiset.  Ihmisistä, jotka eivät elä normien mukaan.  He eivät ole tyytymättömiä, koska he eivät osaisi elää toisin.
 
Ilman pohjoisen ihmisiä ei päästä tässäkään kirjassa.  Olisi mielenkiintoista tietää, minkälainen ihminen on Liksomin mielestä normaali suomalainen.  Vai onko sellaista määritettä.  On vain suomalaisia ja muun maan kansalaisia.
 
Rosa Liksomin kirjailijan ura on ollut pitkä.  Aina hänen kirjansa ovat antaneet puheenaiheita ja monesti hänet on niistä palkittu.  Oma ääni ja oma maailma on hänen vahvuuksiaan.  Niitä ei oikein kukaan osaa jäljitellä, eikä tarvitsekaan. 
 
Hän pystyy kirjoittamaan ihmisen kieroudesta ja saa lukijan uskomaan tarinaan ja henkilöihin.  Joskus myös olemaan henkilön puolella.
 
Sivun ja kahden mittaisia kirjoituksia voisi nimittää pienoisnovelleiksi.  Tipahdetaan keskelle tarinaa ja elämää.  Elämä jatkuu tarinan jälkeen ilman lukijaa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.