keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Lakimiehet

John Grisham.  Grisham on erikoistunut laki ja kunnia tyyppisiin kirjoihin.  Amerikassa pystyy nostamaan kanteen melkein mistä vaan.  Sen takia kaikissa tuotteissa on pitkät selostukset mahdollisista vaaroista, joihin asiakas tai ostaja voi joutua.
 
Pieni kahden miehen lakitoimisto "putiikkifirma" Finley& Figg jahtaa pika-avioeroja ja vahingonkorvauksia.  Ambulanssin äänen kuultuaan, he ovat jo liikkeellä.
 
Muutos tapahtuu, kun burnoutin kokenut toimistolakimies David Zink tupsahtaa paikalle ja ottaa pestin firmaan.  Hän on kyllästynyt asumaan toimistolla ja haluaa perhe-elämän.  Kovapalkkainen työ vaihtuu lähes ilmaiseksi työskentelyyn.
 
He tavoittelevat suurta voittoa joukkokanteen avulla, mutta haukkaavat liian suuren palan, menettäen melkein kaiken.
 
Lakijutut ovat välillä suurta henkien taistelua.  Kuka löytää parhaimmat asiantuntijat, todisteet ja todistajat.  Aina ei löydetä konkreettisia todisteita, silloin ratkaisee se, miten asianajaja pystyy vakuuttamaan valamiehet ja tuomarin puolelleen.
 
Kirjoissa ja elokuvan keinoin pystytään saamaan lakiasioihin enemmän jännitystä, kuin tosielämässä voisi olla.  Joskus tulee voitto, joskus tappio ja siihen on tyytyminen.
 
Grisham on suosittu kirjailija ympäri maailman.  Hänen kirjoistaan on tehty monta elokuvaa.  Tämäkin kirja on juohevasti kirjoitettua tarinaa, joka pitää hyppysissään loppuun saakka.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.