maanantai 18. toukokuuta 2015

Poika matkalaukussa

Kirjoittaneet Lene Kaaperböl ja Agnete Friis. 
On kirjoja, jotka ovat helppoja lukea ja ymmärtää.  Tämä kuuluu niihin.  Se ei tarkoita, että tämä olisi tusinatavaraa.  Aihe on vakava, lapsen kidnappaus.  Niitä tehdään milloin mistäkin syystä.  Mikään niistä ei ole sallittua tai hyväksyttävää.  Oman lapsen vieminen voisi ehkä olla syy, joka antaisi sympatiapisteitä.
 
Kaksi kirjailijaa tässäkin kirjassa, niin kuin nykyään monessa teoksessa.  Kaksi pystyy keksimään enemmän jännitystä ja uusia juonenkäänteitä.
 
Kirja on ilmestynyt suomennettuna 2013.  Tämä on parin ensimmäinen yhteinen teos ja heti palkittu.  Ilmestymisensä jälkeen, 2008, on kirjoitettu jo neljä seuraavaa.
 
Nina saa yhteydenoton ystävältään Karinilta, pitkän aikaa on kulunut edellisestä.  Hän pyytää apua, kun tietää Ninan luonteen.  Ninan pitäisi hakea matkalaukku säilytyksestä.  Hän lupaa tehdä sen.
 
Laukku on raskas ja Nina avaa sen heti kun pääsee pois hallista.  Matkalaukussa on huumattu, alaston pieni poika.  Nina on luonteeltaan maailmanpelastaja ja hän aikoo yrittää pelastaa nyt tuntemattoman pojan maailman pahuudelta.  Ninan oma perhe on välillä tuuliajolla ja miehensä vastuulla.  Mies ei ymmärrä miksi Nina laittaa vieraat ihmiset oman perheen edelle.
 
Jännitys säilyy kirjassa alusta loppuun.  Ainoa mikä minua häiritsi, oli englanninkieliset puheet, joita ei ollut suomennettu.  Ne eivät olleet tärkeitä juonen kannalta, mutta niitä oli vähän liikaa.  Hieno avaus dekkariparilta.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.