perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kuoleman asetelma

Douglas Preston, Lincoln Child.  Kirjailijaparin järjestyksessä toinen Pendergast-kirja.  Omalaatuinen FBI - agentti selvittää lomallaankin rikoksia.  Hän saapuu pieneen Medicine Creek kaupunkiin Kansasiin linja - autolla. 
 
Kaupunki on maissipeltojen ympäröimä ja se odottaa suurfirman satsausta maissin tutkintaan.  Kilpailevana kaupunkina on toinen pieni kaupunki vieressä.  Alue on entinen intiaanien ja sotilaiden välisen kamppailun sotatanner, joka kiinnostaa historian tutkijoita. 
 
Kaupungin seriffi löytää maissipellosta ensimmäisen uhrin, joka on historian tutkija joka on tunkeutunut väärään paikkaa.  Pendergast kiinnostuu tapauksesta ja alkaa tutkia murhaa, apurinaan nuori teini.  Seriffi ei pidä agentin tutkintaan osallistumisesta ollenkaan.  Siitä ei Pendergast välitä vaan toimii oman mielensä mukaan, niin kuin aina.
 
Kirja on outo, mutta mukaansa tempaava.  Se on väkivaltainen, mutta erilainen rikostarina.  Siinä on jonkin verran mahdottomalta tuntuvia, yliluonnollisia tapahtumia.
 
Minua kiehtookin mahdottoman tekeminen mahdolliseksi.  Sen voi tehdä mahdolliseksi vain mielikuvituksessa.  Kirja on niin hurja, kuinka hurjaksi lukijan mielikuvitus antaa mennä.  Sopiva kirja kesäloman valoisiksi öiksi.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.