torstai 25. kesäkuuta 2015

Yö ei unohda

Katharina Hagena.  Unenomainen kirja.  Unista ja unenpuutteesta kertova kirja.  Päähenkilö on ammatiltaan somnologi, unitutkija.  Tässä sitä unta on kerrakseen.  Lukija ei aina tiedä käsitelläänkö unta vai todellista tapahtumaa. Päähenkilö Ellen kärsii itsekin unihäiriöistä.  Hänen mielestään uneton odottaa koko ajan jotain, illalla unta, päivällä iltaa, että pääsisi taas odottamaan unta. 
 
Ellenin äiti makaa sairaalassa koomassa ja perhe viettää paljon aikaa hänen vierellään.  Perhe on perustanut kuoron, jonka jäsenet ovat kaikki kytkettyinä toisiinsa.  Ellenin seurustelusuhteet ovat yksi lanka, joka pitää kaikkia kiinni toisissaan. 
 
Kirja on monikerroksinen tarina yhden tai monen ihmisen elämästä ja tavoitteista.  Kolmen sukupolven iloista, murheista ja vaikeuksista kertovat tarinat kietoutuvat toisiinsa kuin unen seitti.  Viimeisillä sivuilla paljastuu monta asiaa. 
 
Kirja kannatti lukea, vaikka se välillä tuntui sekavalta ja Ellenin elämä railakkaalta.  Niinhän unet usein ovat.  Niitä ei muista herättyään.  Tapahtumat tuntuvat tärkeiltä unessa, mutta ovat pois pyyhittyjä aamulla herätessä.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.