tiistai 7. heinäkuuta 2015

Jotain häikkää

Raisa Lardot.  Elämänmakuisia pätkiä ja pienoisnovelleja.  Hauskoja sattumuksia ja oivalluksia monenlaisten ihmisten elämästä.  Ei aina tarvitse kirjoittaa pitkästi saadakseen kertovia tarinoita.  Kaikki mikä jää kirjoituksen ulkopuolelle, voi kuvitella miten haluaa.
 
Raisa Lardotin ensimmäinen kirja on syntynyt jo 1975.  Pitkä kirjailijanura on jo takana, mutta vielä syntyy tarina ja kirja toisensa perään.  Tämä kirja on julkaistu 2011.  Raisa Lardotin sivulta voi lukea hänestä enemmän.
 
65 tarinan joukosta voi löytää  tutuntuntuisia tapahtumia.  Arkijuttuja, juhlajuttuja ja ihmisten välisiä kanssakäymisiä.  Nämä tapahtumat voi nähdä silmissään tapahtuvaksi, kuten tämä:
"Ajan myötä väkisinkin kulahtanut vaimo vilkaisi keittiön ikkunasta miehensä iänikuisia puuhia pihamaalla.
Vieraita tulisi kohta tupa täyteen, mutta mies se vain hääräili autoromunsa kimpussa, hellä hymy huulilla.
- Rassaisit nyt joskus vaimoaskin, etkä aina vaan sitä ruostunutta peltirötiskääs, vaimo kiljahti vimmoissaan ja kiskaisi samalla ikkunan kiinni niin voimallisesti, että lasi halkesi helisten.
Miehen pää kolahti kipakan äänen säikäyttämänä auton takapuskuriin.
 
Puolen tunnin kuluttua ambulanssi vääntäytyi pillit soiden pihaan."
 
Miten totta tällainenkin tapahtuma voisi olla perheen välien selvittelyssä.  Näin pieniä juttuja voi lukea yksi kerrallaan tai kirjan kokonaan.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.