torstai 14. heinäkuuta 2016

Irlantilainen tyttö

Susan Fletcherin ensimmäinen kirja.  Viehättävä tarina Walesista.  Eve Green on viettänyt siellä lapsuutensa ja odottaessaan esikoistaan hän palaa ajatuksissaan lapsuuteensa.  Hän on menettänyt äitinsä 7 vuotiaana ja joutuu isovanhempiensa luokse.  Isää ei ole ollut kuin nimenä äidin muistissa ja se tieto, että mies oli irlantilainen.
 
Irlantilaispenskana hän on toisinaan halveksittu, mutta lähipiirinsä rakastama.  Vahvana luonteen hän pärjää ja tekee omat ratkaisunsa jo pienestä pitäen. 
 
Susan Fletcherillä on harvinainen kyky saada ihmismielen kaikki käänteet kirjoitettua niin, että ne voisivat olla tosia.  Voin hyvin kuvitella silmieni eteen kiharatukkaisen ja punaisen sellaisen omistavan pienen tytön, joka suree äitiään ja selviytyy.  Evangelina rakastaa erilaisia ihmisiä, ihmisiä, jotka ovat muiden halveksimia. 
 
 
Jos kirjoja ei suomennettaisi muilta kieliltä niin moni menettäisi paljon.  Vaikka hiukan ymmärtäisikin kieliä, lukeminen olisi hidasta.  Kaikki kunnia siis kielenkääntäjille, jotka antavat kaikille mahdollisuuden nauttia kaikesta maailman kirjallisuudesta.  Tämän kirjan on kääntänyt Jonna Joskitt.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.