sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Toisten lapset

Torey Hayden.  Toisten lapsia oppii rakastamaan ja puolustamaan heitä muita vastaan.  En tiedä voiko olla näin hyviä ihmisiä.  Vammaiset ja kaltoinkohdellut lapset tarvitsevat puolustajia ja kärsivällisiä opettajia.  Kirja kertoo neljästä lapsesta joita opettaja Hayden vie eteenpäin yhden lukukauden ajan.

Vastuksia on paljon ja yhden henkilön varassa oleva luokka on monta kertaa vaikeuksissa.  Lapset suorastaan sysätään Toreyn luokkaan.  Muut ovat jo luovuttaneet.  Toreye saa paljon aikaan, mutta kaikkia ongelmia hän ei pysty ratkaisemaan.

Terveetkin lapset ovat haasteellisia, kuinka haasteellisia ovatkaan moniongelmaiset lapset.  Väkivaltaa ja välinpitämättömyyttä kokeneet lapset tarvitsevat aikaa ja rakkautta.  Niitä vain ei tässä ajassa olla valmiita antamaan.  Kärsimättömyys vie tuhoon.

Kun lukee ihmisistä, jotka pystyvät lähes mahdottomiin juttuihin, niin tuntee itsensä pieneksi.  Silloin tällöin on hyvä lukea sellaisista ihmisistä.  Voi päästä eteenpäin omissa ongelmissaan, jotka voivat olla hyvin pieniä, mutta kasvavat päässä vuoren kaltaisiksi.1 kommentti:

  1. Tämä kirja on varmasti mielenkiintoinen. Koin positiivisella tavalla hyvin vahvasti Tiikerin lapsi kirjan, joten en ole sen jälkeen uskaltanut tarttua toiseen Haydenin kirjaan.

    VastaaPoista

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.