perjantai 20. huhtikuuta 2018

Houreuni

Preston ja Child.  Palaan aina uudestaan Pendercastin seikkailuihin.  Niissä on vauhtia ja erittäin vaarallisia tilanteita.  Pendercast on outo tyyppi, kuten tapauksetkin, joita hän käsittelee.  Monta vuotta aiemmin hänen vaimonsa Helen on kuollut ja silloin Pendercastin mielestä se oli onnettomuus.  Se paljastuukin yllättäen murhaksi, kun murhaaja on tehnyt yhden virheen ja se on liikaa.

Tutkintaa tehdään monella mantereella.  "Afrikasta Amerikkaan"  voisi hyvin olla matkan nimi.  Taisteluja ja väijytyksiä vastaan taistellaan vanhoista kartanoista suoalueille.  Pendercast tuntuu haavoittumattomalta.  Hänen apulaisensa D'agosta on menettää henkensä, tilalle palkataan vähän vastaan hangoitteleva D'agostan naisystävä Laura Hayword ja murhaajan metsästys jatkuu.

Mielenkiintoiseksi kirjan tekee odottamattomuus.  Käänteitä ja tapahtumia on paljon ja se pitää mielenkiinnon yllä.  Yhtäkkiä esiin pomppaa Pendercastin holhokki, joka ei tunnu liittyvän tapaukseen millään. Kenties sekin on vain keino saada tarinaan sekavuutta.  Pitää pitää kirjasta kiinni ettei putoa matkasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisi mukava jos kommentoisit ja olisit jotain mieltä kirjoituksistani. Luen aina kaikki.